jednotlivý kurz

Význam probiotik
a jejich přínos
pro naše zdraví

Podrobnosti

O nezbytnosti zdraví střevního traktu věděl již Hippokrates. Byl to právě on, kdo jako první vyřkl, že "všechna onemocnění začínají ve střevech". V tomto webináři nazvaném “Význam probiotik a jejich přínos pro naše zdraví” vám Lorna Fernandez, ND představí, jak lze dobré kondice střevních biomů dosáhnout jednoduše pomocí stravy, kterou konzumujeme.

Díky výzkumu v několika posledních desetiletích víme, že naše střeva představují orgán, který v těle plní mnoho funkcí. Kromě rozmělňování a vstřebávání stravy jsou bariérou mezi vnějším a vnitřním světem, která rozpoznává a propouští životadárné živiny, ale zároveň nedovoluje průchodu látek toxických. Dále jsou nosiči významné části imunitního systému, nezbytnou součástí nervového systému a regulátory zánětu.

Nevhodná životospráva, strava a některé léky však narušují přirozený střevní mikrobiom, což vede k nadměrné střevní propustnosti. V důsledku toho se do těla dostávají látky ze střev určené k exkreci - nestravitelné zbytky stravy, toxiny, mrtvé bakterie a kvasinky biomů a řada dalších látek. Ty mohou být společně s genetickou zátěží faktorem mnoha onemocnění. Odhaduje se, že zvýšená propustnost střevní stěny je přítomna až v 95 % všech onemocnění. Přitom řešení může být tak jednoduché - konzumace probiotických kultur a prebiotik. 

V tomto webináři se dozvíte o jednotlivých probiotických a prebiotických látkách, rozdílech mezi nimi a jejich prokázaném léčebném působení. 

Dozvíte se, které přírodní kvašené výrobky obsahují které kmeny a jejich správné využití. Naučíte se, jak je správně zařadit do jídelníčku i jak je vyrábět. 

Co se dozvíte

  • Benefity, které konzumace probiotik přináší, zejména v oblasti trávicího traktu
  • O základních druzích probiotik a ve kterých potravinách je naleznete
  • Jak si připravit fermentované pokrmy „na míru“, aby obsahovaly ta probiotika, která potřebujete
  • Jak správně připravit kombuchu, mléčný kefír (Lactobacillus Bulgaricus), teplý vodní kefír, Chukrut (tradiční kysané zelí)

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře ve španělštině s českými titulky (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf v českém jazyce
  • Prezentaci v pdf v originále (španělština)
  • Transkript webináře v českém jazyce
  • Skripta v pdf na téma Fermentované potraviny (v češtině)

O lektorovi

Fernández, Lorna BHSc. ND

Lorna Estefanía Fernandez BHSc. ND je mexická naturopatka, která svůj naturopatický titul získala na vysoké škole v roce 2018. V privátní praxi se specializuje na prekoncepční až poporodní péči žen a zdraví dětí. Je v této oblasti vyhledávanou specialistkou díky kombinaci naturopatie a tradiční mexické medicíny. Pomáhá ženám připravit tělo na příchod nového života a následně jej po porodu (post partum) navrátit do rovnováhy nejen pomocí bylin a výživy, ale také speciálními koupelemi, terapiemi na uzavření kyčlí a technikami k celkovému navrácení vnitřní síly ženy. Ve své praxi využívá i reflexní terapii a aurikuloterapie (ušní akupunktura). Je specialistkou v oboru dětské homeopatie a diplomovanou terapeutkou trofologie - vědecky podložené kombinování stravy za účelem léčby nemocí. Je pravidelně zvána jako přednášející největšího jihoamerického naturopatického kongresu IACN díky svému zájmu v oblasti buněčné výživy, kde na toto téma přináší aktuální nové výzkumy a aplikace. Je držitelkou dimplomu Reiki Master a členkou ANNCH. 

Základní údaje

Obtížnost
Počet lekcí 1
Délka kurzu 60 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter