jednotlivý kurz

Osteoartróza a revmatoidní artritida: funkční přístup

Podrobnosti

Osteoartróza a revmatoidní artritida bývají mnohdy zaměňovány jedna za druhou, případně je veřejnost od sebe nijak neodlišuje a souhrnně nazývá bolestivé klouby jako “artritida”.

Zatímco osteoartróza (OA) je degenerativní onemocnění kloubů, které souvisí s věkem nebo dřívějším poškozením kloubu, revmatoidní artritida (RA) je onemocnění autoimunitní, což s sebou může nést riziko poškození také dalších tkání.

Obě tyto nemoci spojuje negativní ovlivnění kvality života, a to ve smyslu velkých bolestí a ztrátě funkčnosti kloubů

Lektorka Christine Bailey, MSc. v něm velmi detailně popisuje jak obě choroby vznikají, jaké jsou jejich příznaky, co může být rizikovými faktory a jak pomocí úprav životního stylu lze zmírnit bolestivost a zlepšit fungování kloubů. 

Množstvím detailních informací je vhodný jak pro laickou veřejnost, tak i pro odborníky.

Co se dozvíte

  • bolestivost kloubů není jediným příznakem – jaké jsou další projevy RA,
  • proč je ohrožen kolagen,
  • jakou roli zde hraje genetika, stav střev, ale i orální mikrobiom,
  • jak může strava zhoršovat, ale i zlepšovat příznaky RA,
  • jakou roli na rozvoj RA má přítomnost E. Coli a Proteus Mirabilis v těle,
  • nežádoucí účinky konvenční léčby,
  • kdo spadá do rizikové skupiny pro vznik OA,
  • jakým způsobem ovlivňuje OA systémový zánět,
  • jako roli hrají v případě OA konkrétní polymorfismy a hormony,
  • který výživový směr je při terapii OA nejvýhodnější,
  • různé možnosti terapie – konvenční, alternativní i nově vznikající.

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře v angličtině s českými titulky (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf v českém jazyce
  • Prezentaci v pdf v originále (angličtina)

O lektorovi

Bailey, Christine, MSc.

Christine Bailey, MSc. je ve Velké Británii oceněnou registrovanou odbornicí na výživu (BANT) a zdravé stravování. Od roku 1999 je také kuchařkou a autorkou. S vášní pro tvorbu delikátních a výživných receptů má Christine pověst člověka, který dokáže nadchnout ostatní pro zdravé, opravdové jídlo. Christine má hluboké akademické a vědecké základy – získala dva bakalářské tituly, jeden magisterský, dále pokračovala v postgraduálním vzdělávání ve výživě a kuchařském vzdělávání. Je držitelkou plné kvalifikace ve Funkční Medicíně. Je vyhledávanou konzultantkou mnoha společností a přispěvovatelkou do celostátního tisku. Pořádá lekce “Výživného vaření” včetně populárních lekcí pro děti. Vyvíjí nové recepty a produkty pro široké spektrum společnosti, pravidelně se objevuje v médiích diskutujících na téma stravy, výživy a fitness. Při své práci výživové konzultantky Christine používá EBM (vědecký výzkum založený na důkazech), neustále monitoruje nové studie a publikace, které se objevují v médiích. Pevně věří v co nejjednodušší cestu a zaměřuje se na výživově skutečně hodnotnou stravu. ”Výživa by neměla být komplikovaná”, říká. “Není to o dělání velkých změn nebo následování výstředních diet. Naprosto dostačující je v průběhu času krok po kroku měnit stravovací návyky a budovat zdravý způsob života.”

Základní údaje

Obtížnost
Délka kurzu 80 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter