Minisérie

MINISÉRIE Lupénka

Podrobnosti

Tato minisérie se skládá ze 3 přednášek, které se specificky pojí s problematikou lupénky. Webináře lze výhodněji zakoupit formou této minisérie nebo samostatně. 

Přejeme vám příjemný poslech.  



Lupénka
V tomto webináři britská nutriční terapeutka Christine Bailey komplexně hovoří o všech základních aspektech, které je třeba při řešení lupénky brát v potaz. Probírá faktory, které lupénku způsobují i zhoršují, a vysvětluje, které laboratorní testy bude klient pravděpodobně muset podstoupit k lepšímu rozklíčování anamnézy. V detailu hovoří o několika možných typech úpravy jídelníčku, které lze vyzkoušet. Nabízí posluchači seznam potravin, kterým je vhodné se vyvarovat, a které je dobré naopak do stravy pravidelně zahrnout. Informace podkládá řadou studií, které si posluchač může následně prostudovat. Vysvětluje i další důležité aspekty - spojení mezi lupénkou, propustností střev a kvalitou mikrobiomu, vliv stresu či slunečního svitu. Nabízí další terapie, které jsou úspěšně používány ke zmírňování příznaků. Analyzuje specifické doplňky stravy (od acetyl-glutathionu, přes glycin, bifido infantis až po emulgovaný kurkumin), které mají na lupénku pozitivní vliv, a vysvětluje, jak je používat.
Nabízí možné strategie, se kterými bude klient i terapeut systematicky pracovat ke zmírnění příznaků.

Střevní mikrobiom do detailu
Dr. Elisabeth Philipps v detailu hovoří o probiotických kmenech a jejich funkci nejen ve střevech, ale i v našem metabolismu. Hovoří o nezbytnosti fermentace nestravitelné vlákniny a tom, jak našim střevům pomáhá posilovat (ano, posilovat!) a proč je to důležité. Dozvíte se o tvorbě vitaminů a na čem závisí vstřebatelnost minerálů. Dr. Philipps poskytne základní přehled nemocí, které jsou spojeny s nerovnováhou mikrobiomu ve střevech, a poradí, co udělat abychom omezili riziko jejich vzniku. Vysvětlí, proč může být lepek pro střeva problematický, kam se všude přidává a jak ovlivňuje funkci slinivky a nervového systému. Podělí se s vámi o to, jak rozpoznat různé druhy přecitlivělostí na lepek. Rozebere roli zonulinu ve zdraví střev. Nevynechá související problematiku změn nálad, depresí, spektra, non celiakální přecitlivělosti na lepek, glutamátů, GABA, dopaminu a serotoninu, bloudivého nervu, syndromu SIBO, FODMAP či Candidy
 

Potravinové alergie, intolerance a nesnášenlivosti 
Reaktivita a zvýšená citlivost na různé složky potravin v posledních desetiletích narůstají jak u dětí, tak u dospělých. Odhaduje se, že různě závažnou formou alergie či potravinové intolerance trpí 9 z 10 osob. U někoho je průběh zanedbatelný, u někoho je však vážný a trvalého charakteru. Jak to, že jsou alergie v dnešní době tak běžné? Co k jejich vzniku přispívá? 
 
Kateřina Boesenberg, ND vás provede touto aktuální problematikou od začátku až do konce. Vysvětlí vám charakter jednotlivých reakcí a jak je rozpoznat. V detailu rozebírá reakce IgE, IgG, enzymatickou nedostatečnost způsobující reaktivitu (laktáza, histamin, aminy), salicylátovou intoleranci, glutamáty a další časté reakce. Součástí přednášky je i problematika mléčných výrobků, pšenice, lepku a jejich fragmentů, které mimo klasických alergických reakcí mohou také přispět k neurologickým projevům u dětí. 

Lektorka vysvětlí příčiny vzniku potravinových alergií (od narození až po dospělost), jak se v těle chovají, jak a proč se jejich charakter může během života měnit a projevovat se ekzémy, chronickou rýmou nebo třeba častými záněty močového měchýře. Seznámí vás s křížově reaktivními potravinami. Hovoří o epigenetických aspektech i raném vývoji dítěte. Diskutuje vhodnost eliminace potravin, různých druhů diagnostických testů (jak západní, tak funkční medicíny) a věnuje se i vhodnosti aplikace doplňků stravy a fytoretapeutikNabízí postup ke zjištění a vyřešení řady potravinových reaktivit u dětí i dospělých. 

Obdržíte

  • Videonahrávky webinářů (zahraniční webináře s českými titulky, přístup na 1 rok)
  • Transkripty zahraničních webinářů v českém jazyce
  • Prezentace v pdf v českém jazyce i originále (angličtina)

O lektorovi

Bailey, Christine, MSc.

Christine Bailey, MSc. je ve Velké Británii oceněnou registrovanou odbornicí na výživu (BANT) a zdravé stravování. Od roku 1999 je také kuchařkou a autorkou. S vášní pro tvorbu delikátních a výživných receptů má Christine pověst člověka, který dokáže nadchnout ostatní pro zdravé, opravdové jídlo. Christine má hluboké akademické a vědecké základy – získala dva bakalářské tituly, jeden magisterský, dále pokračovala v postgraduálním vzdělávání ve výživě a kuchařském vzdělávání. Je držitelkou plné kvalifikace ve Funkční Medicíně. Je vyhledávanou konzultantkou mnoha společností a přispěvovatelkou do celostátního tisku. Pořádá lekce “Výživného vaření” včetně populárních lekcí pro děti. Vyvíjí nové recepty a produkty pro široké spektrum společnosti, pravidelně se objevuje v médiích diskutujících na téma stravy, výživy a fitness. Při své práci výživové konzultantky Christine používá EBM (vědecký výzkum založený na důkazech), neustále monitoruje nové studie a publikace, které se objevují v médiích. Pevně věří v co nejjednodušší cestu a zaměřuje se na výživově skutečně hodnotnou stravu. ”Výživa by neměla být komplikovaná”, říká. “Není to o dělání velkých změn nebo následování výstředních diet. Naprosto dostačující je v průběhu času krok po kroku měnit stravovací návyky a budovat zdravý způsob života.”

Základní údaje

Obtížnost
Délka kurzu 242 minut (49+67+126)
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter