jednotlivý kurz

Lupénka

Podrobnosti

Lupénka. Autoimunitní zánět prezentující se nadměrnou tvorbou kožních buněk tvořících na pokožce silná, šupinatá, zanícená, bolavá a svědivá zarudlá místa. V některých případech tento systémový zánět zasahuje i klouby, což ještě více zhoršuje kvalitu života klienta. Jedinci, kteří lupénkou trpí jsou zároveň rizikovou skupinou pro vznik diabetu, metabolického syndromu, kardiovaskulárních obtíží a mrtvice. 
 
V tomto webináři britská nutriční terapeutka Christine Bailey komplexně hovoří o všech základních aspektech, které je třeba při řešení lupénky brát v potaz. 
Probírá faktory, které lupénku způsobují i zhoršují, a vysvětluje, které laboratorní testy bude klient pravděpodobně muset podstoupit k lepšímu rozklíčování anamnézy. 
V detailu hovoří o několika možných typech úpravy jídelníčku, které lze vyzkoušet. Nabízí posluchači seznam potravin, kterým je vhodné se vyvarovat, a které je dobré naopak do stravy pravidelně zahrnout. Informace podkládá řadou studií, které si posluchač může následně prostudovat. 
Vysvětluje i další důležité aspekty - spojení mezi lupénkou, propustností střev a kvalitou mikrobiomu, vliv stresu či slunečního svitu. Nabízí další terapie, které jsou úspěšně používány ke zmírňování příznaků. Analyzuje specifické doplňky stravy (od acetyl-glutathionu, přes glycin, bifido infantis až po emulgovaný kurkumin), které mají na lupénku pozitivní vliv, a vysvětluje, jak je používat.
Nabízí možné strategie, se kterými bude klient i terapeut systematicky pracovat ke zmírnění příznaků.
 

Co se dozvíte

  • co je to lupénka, co ji způsobuje a jaká je konvenční léčba
  • jaké spouštěče zhoršují příznaky a jak s nimi lze pracovat
  • role zánětu, infekcí a imunity
  • potřeba správné funkce detoxikačních drah
  • role mikrobiomu v lupénce
  • jak postupovat při řešení lupénky a zmírňování příznaků – postup a strategie
  • které typy diet se úspěšně používají při zmírňování příznaků
  • specifické potraviny a nutrienty, kterým je třeba se vyvarovat a které je dobré zahrnout
  • doplňky stravy s prokázaným působením
  • co nesmí klient s lupénkou ani terapeut opomenout

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře v angličtině s českými titulky (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf v českém jazyce
  • Prezentaci v pdf v originále (angličtina)
  • Transkript webináře v českém jazyce
  • Recept na protizánětlivý kurkumovo zázvorový tonik
  • Odkazy, zdroje

O lektorovi

Bailey, Christine, MSc.

Christine Bailey, MSc. je ve Velké Británii oceněnou registrovanou odbornicí na výživu (BANT) a zdravé stravování. Od roku 1999 je také kuchařkou a autorkou. S vášní pro tvorbu delikátních a výživných receptů má Christine pověst člověka, který dokáže nadchnout ostatní pro zdravé, opravdové jídlo. Christine má hluboké akademické a vědecké základy – získala dva bakalářské tituly, jeden magisterský, dále pokračovala v postgraduálním vzdělávání ve výživě a kuchařském vzdělávání. Je držitelkou plné kvalifikace ve Funkční Medicíně. Je vyhledávanou konzultantkou mnoha společností a přispěvovatelkou do celostátního tisku. Pořádá lekce “Výživného vaření” včetně populárních lekcí pro děti. Vyvíjí nové recepty a produkty pro široké spektrum společnosti, pravidelně se objevuje v médiích diskutujících na téma stravy, výživy a fitness. Při své práci výživové konzultantky Christine používá EBM (vědecký výzkum založený na důkazech), neustále monitoruje nové studie a publikace, které se objevují v médiích. Pevně věří v co nejjednodušší cestu a zaměřuje se na výživově skutečně hodnotnou stravu. ”Výživa by neměla být komplikovaná”, říká. “Není to o dělání velkých změn nebo následování výstředních diet. Naprosto dostačující je v průběhu času krok po kroku měnit stravovací návyky a budovat zdravý způsob života.”

Základní údaje

Obtížnost
Délka kurzu 49 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter