jednotlivý kurz

Střevní mikrobiom do detailu

Podrobnosti

Tento webinář je všechno, jen ne “základní”.  Dr. Elisabeth Philipps, PhD. vám poskytne cenné, věcné a detailní informace o tom, co se v našich střevech děje a co je pro zdravé zažívání nutné. 

Dr. Philipps v detailu hovoří o probiotických kmenech a jejich funkci nejen ve střevech, ale i v našem metabolismu. Hovoří o nezbytnosti fermentace nestravitelné vlákniny a tom, jak našim střevům pomáhá posilovat (ano, posilovat!) a proč je to důležité. Dozvíte se o tvorbě vitaminů a na čem závisí vstřebatelnost minerálů. Dr. Philipps poskytne základní přehled nemocí, které jsou spojeny s nerovnováhou mikrobiomu ve střevech, a poradí, co udělat abychom omezili riziko jejich vzniku. Vysvětlí, proč může být lepek pro střeva problematický, kam se všude přidává a jak ovlivňuje funkci slinivky a nervového systému. Podělí se s vámi o to, jak rozpoznat různé druhy přecitlivělostí na lepek. Rozebere roli zonulinu ve zdraví střev. Nevynechá související problematiku změn nálad, depresí, spektra, non celiakální přecitlivělosti na lepek, glutamátů, GABA, dopaminu a serotoninu, bloudivého nervu, syndromu SIBO, FODMAP či Candidy. 

Součástí přednášky je i přehled testů (včetně testů funkční medicíny) k rozklíčování různých nerovnováh, které se mohou schovávat za stejné příznaky. Elisabeth Philipps vysvětlí, co je klíčem zdravého zažívání, jaké jsou 4 hlavní typy dysbiózy a rozdíly mezi nimi a candidou. Nabídne řešení, jak se k nim postavit, a nutriční strategii, jak svůj střevní mikrobiom vyvážit.

Tento webinář je vhodný nejen pro nutriční terapeuty, lékaře, naturopaty a další praktiky, ale i laickou veřejnost, které, věříme, tento detailní webinář pomůže pochopit a uchopit koncepty nezbytné k udržení zdraví nejen ve střevech. 

Co se dozvíte

  • Co je klíčem zdravého zažívání
  • Jak rozpoznat nezdravý střevní mikrobiom
  • Jak rozpoznat ta správná probiotika
  • Jaké existují druhy nerovnováh ve střevech a jak je rozpoznat
  • Seznam diagnostických testů vč. neinvazivní diagnostiky
  • Nutriční strategii, jak vyvážit střevní mikrobiom

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře v angličtině s českými titulky
  • Prezentaci v pdf v českém jazyce
  • Prezentaci v pdf v originále (angličtina)
  • Transkript webináře v českém jazyce
  • Doporučenou literaturu, zdroje, studie

O lektorovi

Philipps, Elisabeth, PhD BSc (Hons) BSc Nut. Med.

Elisabeth Philipps PhD BSc (Hons) BSc Nut. Med. je nutriční terapeutkou, funkční lékařkou a vědkyní specializující se na oblast nervového systému a mozku (angl. neuroscientist), s fokusem na endokanabinoidní systémy – komplexní systémy buněčné signalizace, které spojují každý orgán a dráhu těla včetně mozku, imunitního systému a trávicího traktu a které mohou být ovlivněny CBD (doplňkem stravy na bázi konopí). Elisabeth pravidelně publikuje v odborných časopisech a přednáší na řadě vědeckých konferencí, kde prezentuje své dosavadní výzkumy a zvyšuje tak povědomí o endokanabinoidním systému, CBD a léčivém konopí. V současnosti se věnuje výzkumu zdravotních benefitů fermentované stravy (včetně kvásku či kynutého těsta) na zažívací trakt a mozek. V klinické praxi se soustředí na zdravotní problémy v oblasti nervového systému a mozku. Pomocí úpravy životního stylu a stravování pomáhá lidem v uvědomění si potřeby opravdové změny a v dosažení jejich osobní svobody.

Základní údaje

Obtížnost
Počet lekcí 1
Délka kurzu 67 minut

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter