jednotlivý kurz

Výživa dětí neb jak naplnit dětský jídelníček

Podrobnosti

Rodič se vždycky snaží dělat pro své dítě to nejlepší, ovšem v dnešní době se může v dostupných informacích ztrácet. Tímto webinářem o tom, jak zdravě naplnit dětský jídelníček vás provede nutriční terapeutka Ing. Hana Střítecká Ph.D. 

Ve výživě bychom neměli zapomínat, že dítě není malý dospělý, a tedy nestačí mu pouze zmenšená porce obvyklého pokrmu dospělých. Dítě má své specifické nároky a potřeby dané intenzivním růstem a vývojem jeho organismu. Každý tento úsek jejich života s sebou přináší jiné nároky na živiny. Kvalitní strava dítěte by měla obsahovat dostatečné množství vitaminů, minerálních látek a stopových prvků, a to zejména vápník, fosfor, železo, zinek, jód, fluor.  Nezbytné jsou jak vitaminy rozpustné ve vodě (vitaminy skupiny B, vitamin C), tak vitaminy rozpustné v tucích (A, D, E, K). To by nám měla zajistit pestrá a vyvážená strava. Ale co to je, jaké jsou vhodné potravinové zdroje a kulinářské úpravy? Kolik čeho a jak často by děti ve svém jídelníčku měly mít a co jsou největší prohřešky

Tento webinář, který je pomocníkem pro každého rodiče, vám pomůže se zorientovat v dnešní nabídce potravin na trhu.

Co se dozvíte

  • Jak a kde získat věrohodné informace o dětské výživě
  • Základní rozdíly v potřebě živin u dětí a dospělých
  • Vhodné sacharidové zdroje
  • Kde všude se jednoduché cukry skrývají
  • Vhodné bílkovinné zdroje
  • Jaké tuky zařadit do dětského jídelníčku
  • Úskalí alternativního stravování a co s tím

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf
  • Odkazy na doporučenou literaturu, zdroje

O lektorovi

Střítecká, Hana Ing. Ph.D.

Ing. Hana Střítecká, Ph.D. se po studiu na VŠ Chemicko-technologické odklonila od chemické technologie a začala se dovzdělávat v oblasti fyziologie, výživy člověka a procesní hygieny potravin. Toto vzdělávání zakončila atestací v oboru. Následně absolvovala několik odborných stáží v problematice práce v poradně výživy, prevence a ovlivňování obezity a kurzů pořádaných IPVZ v oblasti výživy, biochemie stárnutí a léčivých rostlin, Potravinářskou komorou v oblasti kvality potravin a další studium. Získala tak osvědčení k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu v oboru odborný pracovník v ochraně a podpoře veřejného zdraví a nutriční terapeut. Zároveň je i autorizovanou osobou pro kvalifikační standard 69-042-N Výživový poradce, vysokoškolský pedagog, školitel kurzů a seminářů o výživě pro laickou i odbornou veřejnost. Jako člen několika českých i zahraničních společností (Společnost pro výživu, The European Association for the Study of Obesity, The European Federation of the Associations of Dieticians) se snaží zvyšovat povědomí běžné populace o problémech spojených s obezitou nebo jak se orientovat v nabídce potravin. Je jedním z garantů projektu www.sdetmiprotiobezite.cz. Je ředitelka a spoluautorkou kritérií pro udělování loga „čteme etikety za vás“ projektu FÉR potravina. Dlouhodobě spolupracuje s pořady A DOST!, Černé ovce , Radioporadnou Českého rozhlasu HK a časopisem dTest. Vlastní poradnou se snaží své teoretické znalosti převést do běžné poradenské praxe.

Základní údaje

Obtížnost
Počet lekcí 1
Délka kurzu 73 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter