jednotlivý kurz

Jak suplementačně posílit imunitu v době covidové

Podrobnosti

V tomto webináři s vámi Ing. Ivan Mach, CSc. sdílí detailní přehled dosavadního výzkumu různých aspektů posilování naší obranyschopnosti proti respiračním infekcím, jako je COVID-19, i své dlouholeté zkušenosti z oblasti nutričního poradenství. Hovoří o aspektech životního stylu, jídelníčku i specifických nutrientech, které mají na zdraví člověka pozitivní účinek

Dozvíte se, proč je třeba „vyčistit“ stravu od vysoce zpracovaných potravin, cukru a sladkostí a využít každé příležitosti k aktivnímu pohybu (sportu) a jakým způsobem ze zatěžující stravy a sedavého životního stylu profitují „špatné“ bakterie v tlustém střevě, což negativně ovlivňuje imunitu. 

Ing. Ivan Mach vysvětlí jak doplněním vitamínů D3 / K2 lze optimalizovat mj. složení bakterií ve střevě, a tím imunitní systém posilovat. Objasní, proč je důležité mít doma přírodní inulin (prebiotickou vlákninu) nebo potraviny jej obsahující, např. tuřín, batáty, červenou řepu, pravidelně konzumovat.  

Vysvětlí, které vitaminy a minerály přispívají ke zvýšení obranyschopnosti a kdy je možné je použít, případně které přírodní zdroje (potraviny) vyhledávat. Součástí přednášky jsou kromě základních imunitních nutrientů jako je vitamin C nebo zinek i nutrienty pro někoho možná méně známé - beta-glukany, glutathion, rybí tuk, selen a další. 

Co se dozvíte

  • Vysvětlení problematiky imunitního systému
  • Proč je třeba imunitní systém posilovat trvale
  • Které nutrienty a potraviny nám nabízejí imunomodulační působení
  • Příklady suplementace pro posílení obranyschopnosti a prevenci virových infekcí
  • Ukázka nutrientů používaných při prevenci a léčbě onemocnění Covid-19 na základě studií a jejich účinnost

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf
  • Doporučenou literaturu

O lektorovi

Mach, Ivan, Ing. CSc.

Ing. Ivan Mach, CSc. vystudoval Vysokou školu chemicko-technologickou v Praze. Je autorem řady původních vědeckých prací a působil jako vedoucí výzkumný a vývojový pracovník na špičkových pracovištích chemického a potravinářského průmyslu. Od sedmdesátých let se věnuje odborné sportovní a dietologické publicistice a lektoroval řadu odborných knižních publikací. Je autorem mnoha titulů knih, překladů, odborných publikací, článků, skript a přednášek. Působí jako lektor řady kurzů, je odborným garantem certifikovaných kurzů výživových poradců Nutris – první a nejstarší školy pro výživové poradce v ČR, kterou v r. 2004 založil. Přednášel na 1. Lékařské fakultě UK v Praze, Masarykově univerzitě v Brně a VŠ Palestra Praha. Je poradcem Lékařské komise Českého olympijského výboru a je veřejně znám jako popularizátor fitness a zdravé výživy v novinách, časopisech, rozhlasu a televizi. Působí jako poradce pro výživu a životní styl, sportovní dietolog a manažer vrcholových sportovců a byl jmenován soudním znalcem v oboru. V r. 2008 založil profesní spolek Alianci výživových poradců ČR, kterou vedl jako prezident do r. 2019.

Základní údaje

Obtížnost
Počet lekcí 1
Délka kurzu 54 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter