jednotlivý kurz

Dětská výživa
od 1 roku do 10 let

Podrobnosti

Tento webinář volně navazuje na první díl Dětská výživa: první příkrmy a strava do 1 roku
Pavla Hájková se tentokrát věnuje výživě dětí ve věku 1 až 10 let, tedy batolecímu období, předškolnímu a mladšímu školnímu věku. Vychází z přístupu americké nadace Weston A. Price Foundation, který se opírá o tradiční stravu jednotlivých národů a o staleté zkušenosti našich předků podložené vědeckými výzkumy a znalostmi biochemického fungování procesů v lidském těle. Dozvíte se, jaké potraviny by neměly chybět v jídelníčku Vašeho batolete. Vysvětlíte si, z jakých důvodů jsou kvalitní tuky a bílkoviny v jídelníčku předškoláka a školáka důležitější než sacharidy a jak to souvisí s obezitou. Řeč bude také o prevenci růstových bolestí, o vlivu výživy na zdraví zubů a o vhodných nutričních doplňcích.

Cílem webináře je poskytnout rodičům nejen teoretické informace, ale také praktické tipy, jak dětem přiblížit zdravou stravu a motivovat je k její konzumaci.  
 

Co se dozvíte

  • jaké makro a mikro živiny potřebují batolata pro zdravý růst
  • proč jsou kvalitní tuky a bílkoviny v jídelníčku předškoláka a školáka důležitější než sacharidy
  • jak dětem ulevit při růstových bolestech
  • proč je důležité snídat
  • jaké deficity a rizika plynou z vegetariánství a veganství dětí
  • jak předcházet správně zvolenou stravou zubním kazům a dentálním problémům
  • příčiny a prevence dětské obezity
  • kdy zařadit doplňky stravy a které jsou vhodné

Obdržíte

  • Videonahrávku webináře v českém jazyce (přístup na 1 rok)
  • Prezentaci v pdf v českém jazyce

O lektorovi

Hájková, Pavla, Mgr.

Pavla Hájková vystudovala žurnalistiku na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a poté mezinárodní rozvojová studia na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde pokračovala tři roky v doktorském studiu se zaměřením na výživu a přírodní medicínu v rozvojových zemích. V západoafrické Ghaně pracovala na projektech komunitního rozvoje zemědělských oblastí, kde se v praxi setkávala s přirozenou, tradiční stravou založenou na několika základních surovinách, která formovala její pohled na výživu. Profesně vstoupila do světa přírodní medicíny v roce 2014, kdy ji pozitivní zkušenosti s nutriční terapií přivedly ke tříletému studiu klinické nutriční medicíny a západní fytoterapie na Škole Klinické Naturopatie v Praze. V roce 2015 založila vlastní privátní praxi Přirozeně ke zdraví, v níž se zaměřuje na aplikaci léčebné výživy a bylinné terapie při zdravotních potížích s využitím modelu funkční medicíny, který kromě zdraví fyzického bere v úvahu také složku zdraví mentálního, emočního a spirituálního. Pavlinou specializací je naturopatická péče o matku a dítě, v níž využívá také znalosti symptotermální metody přirozeného plánování rodičovství. Protože v naturopatické praxi vnímala dlouhodobě potřebu úzké spolupráce s psychologem při řešení zdravotních obtíží klientů, rozhodla se v roce 2022 rozšířit svoji praxi na Kliniku integrativní péče Přirozeně ke zdraví, která je první komplexní psychologicko-naturopatickou klinikou na Moravě.

Základní údaje

Obtížnost
Délka kurzu 77 minut
Technické požadavky

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Ať máte vše z první ruky.
chci odebírat newsletter