ADHD i autismus jsou multifaktoriální neurovývojové poruchy, které jsou výsledkem kombinace genetických a environmentálních faktorů.
 
ADHD je nejčastější neurovývojová porucha u dětí, která až u 60 % jedinců přetrvává do dospělosti. Mezi klasické příznaky patří neschopnost udržet pozornost, zapomnětlivost, potíže s organizací či chyby z nedbalosti. V dospívání a dospělosti je časté zneužívání návykových látek či psychiatrické poruchy, vč. úzkostných stavů a depresí,  což značně zhoršuje kvalitu života jedince.
Autismus (ASD) je celoživotní neurovývojovou poruchou s širokým spektrem příznaků. Nejčastěji se autisté prezentují problematickou sociální komunikací a interakcí, opakovaným chováním a extrémními úzkostmi.
Počet diagnostikovaných ADHD i autismu dle statistik každým rokem narůstá. 
 
V tomto webináři se Antony Haynes, RNT zaměří na příčiny ADHD a ASD a terapeutický přístup, který pomůže rozklíčovat tyto často obtížně uchopitelné poruchy. Detailně projde hlavní oblasti nerovnováhy, o kterých je potřeba při poskytování terapie uvažovat. Seznámí posluchače s nejdůležitějšími laboratorními testy a upozorní na nejčastější doplňky stravy, které mohou být v podpoře osob s poruchami ASD a ADHD užitečné. 
 

Antony Haynes RNT BA (Hons) Dip ION vede svou privátní praxi již 30 rokem a je jedním z nejzkušenějších registrovaných nutričních terapeutů ve Velké Británii. Je jedním z prvních praktiků, který již v roce 1992 implementoval do svého poradenství principy Funkční Medicíny. Skrze pravidelné přednášky a webináře Antony po celou dobu své praxe vzdělává nejen laickou veřejnost, ale i své kolegy. V klinické praxi se zaměřuje se na složité případy autoimunitních onemocnění, má velké zkušenosti s onemocněním trávicího traktu včetně SIBO, únavovým syndromem, kožními problémy a redukovanými kognitivními funkcemi. Posledních 9 let se zaměřuje na široké spektrum virových infekcí, jmenovitě na: EBV, HHV-6, VZV, HSV-1, HSV-2, HPV, parvoviry a Coxsackie viry. Je také úspěšným a ceněným autorem dvou knih o výživě. “The Insulin Factor” (vydáno v roce 2004) a “The Food Intolerance Bible” (vydáno v roce 2005). Je pravidelným hostem různých televizní a radiových pořadů. V březnu 2011 byla Antonymu prestižním magazínem CAM udělena cena “Outstanding Practice” za jeho letité předávání vědomostí a zkušeností, inspirování a motivování jak praktiků tak klientů.
| Obtížnost | 
                       | 
                  
|---|---|
| Délka kurzu | 70 minut | 
| Hodnocení / certifikát | Ano | 
| Technické požadavky | |
Pro odborníky
Dostupné pouze pro přihlášené odborníkyPodobné kurzy